Gepureerde voeding

Heeft u tijdelijk of structureel behoefte aan gepureerde of gemalen voeding? Bijvoorbeeld vanwege kauw- of slikproblemen of na een maagoperatie? Vaak is het zoeken naar een oplossing. Dikwijls wordt naar de staafmixer gegrepen. Maar het resultaat is al snel onsmakelijk en onprettig. Smaken zijn niet meer te herkennen en de aanwezigheid van grove stukjes kan een risico zijn. Voor de professionele keuken is het pureren bovendien een tijdrovende bezigheid.

Onze oplossing – logopedisch beproefd!

In nauwe samenwerking met logopedisten hebben wij een alternatief ontwikkeld. Ons streven was om gezonde gepureerde maaltijden te bieden die er goed uitzien, minstens zo lekker zijn als gewone maaltijden en qua textuur op niveau 4 van het IDDSI framework scoren (in de volksmond is dit geheel glad gemalen). Extra aandacht voor het pureerproces zorgt voor een veilige textuur die homogeen is en prettig om te eten. Met trots presenteren wij u Duchesse, een maaltijd waar logopedisten én gebruikers enthousiast over zijn. Omdat Duchesse is opgebouwd in laagjes, ontstaat een complete maaltijd met een intense smaakervaring. Bovendien wordt de gebruiker door de gelaagdheid aangemoedigd om alle componenten te nuttigen, waardoor alle gewenste voedingsstoffen worden gegeten.

Gebruiksgemak, ook in de zorg

Niet alleen aan de smaak is gedacht. Duchesse wordt vriesvers geleverd en is dus lang houdbaar, zodat u het kunt opslaan en gebruiken wanneer u wilt. De maaltijd wordt bereid door deze in de verpakking te verwarmen in de oven of de magnetron. Duchesse is zo ontworpen dat de verpakking nauwelijks ruimte inneemt in de vriezer en in de oven. Na bereiding wordt de maaltijd omgekeerd op een bord geserveerd, zodat de saus mooi over het gerecht kan vloeien.

 

“Een maaltijd? Zeg maar gerust een delicatesse!”

Verslikken - Duchesse

Over kauw- en slikproblemen

Problemen met kauwen of slikken (orofaryngeale dysfagie) kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Soms zijn ze tijdelijk en is bijvoorbeeld sprake van een revalidatieproces. Soms zijn de problemen van blijvende aard. Vooral onder senioren komt dit ongemak vaak voor. De gevolgen kunnen ernstig zijn: verslikken, verstikking, longontsteking, slinkende kaken, ondervoeding… Het plezier in eten is vaak al lange tijd verdwenen en de kwaliteit van leven daalt mee. Duchesse is ontwikkeld vanuit de overtuiging dat dat anders kan.

Moeite met slikken - Duchesse